Wednesday 7 October 2015

Resepi ESP shaklee

Selamat tengah hari semua
Sape sini peminat tegar ESP dan ingin rasa kelainan boleh la cuba resepi ni 👇👇.
Resepi ni saya dapat dari abg google kita..
.

RESEPI 1:
Smoothie Dragon Fruit (buah naga) with ESP

Bahan-bahan: 

1/2 buah naga
1/3 cawan yogurt
3 sudu ESP Shaklee
4-5 kiub ais

Arahan: 

Campurkan semua bahan dan blend.

Hidangkan.

RESEPI 2:
Muffin ESP Mocha

Bahan-bahan: 

1 1/2 cawan tepung serbaguna
3/4 gula putih
2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/3 minyak sayuran
1/3 cawan ESP
1 biji telur
1/4 cawan butter
1 sudu teh esen mocha

Arahan: 

Panaskan oven sehingga 200 darjah celsius.

Campurkan cawan tepung, gula, garam, butter, esen mocha dan baking powder. Letakkan minyak sayuran di dalam cawan , masukkan telur dan ESP to penuhkan cawan. Campurkan ini dengan acuan tepung tadi.

Bakar sehingga 20 ke 25 minit atau sehingga masak.

RESEPI 3: 
Smoothie pisang ESP

Bahan-bahan: 

2 biji buah pisang
1 cawan yogurt
3 sudu ESP Shaklee
3 kiub ais

Arahan: 

Campurkan semua bahan dan blend dalam 30 saat sehingga smothie pisang pekat.

Hidangkan.

RESEPI 4:
Ice blended strawberry lemonade ESP

Bahan-bahan: 

2 cawan strawberry segar
1/2 cawan ais
1/2 cawan jus lemon
2 sudu gula
3/4 cawan air masak
beberapa helai daun pudina

Arahan: 

Campurkan semua bahan dan blend dalam 30 saat.

Letak daun pudina di atasnya.

Hidangkan.

RESEPI 5:
Belgian ESP Waffle coklat

Bahan-bahan: 

1 cawan tepung serbaguna
1/2 cawan koko
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan butter
1 1/2 cawan gula
2 biji telur
1 sudu teh esen coklat

RESEPI 6: 
Dark Chocolate Espresso ESP Cookies

Hasilkan 3 dozen cookies

Bahan-bahan: 

1 cawan tepung serbaguna
1/2 cawan koko
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan butter
1 1/2 cawan gula
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu instant espresso powder
8 oz. coklat hitam (4 oz. dicarikan dan  4 oz. dihiris halus-halus)

Arahan: 

Panaskan oven sehingga 250 darjah Farenheit.

Adunkan dan kacau tepung, ESP, koko, baking powder, garam dan tepikan.

Campurkan dan pukul butter dan gula sehingga ringan. Tambahkan telur, sebiji pada satu masa, pukul lagi, dan masukkan vanilla,

Campurkan espresso powder dan coklat yang sudah dicairkan bersama-sama acuan butter tadi. kemudian masukkan adunan tepung secara perlahan-lahan.

Masukkan coklat yang sudah dihiris tadi.

Buat doh menggunakan sudu dalam 3 inci.

Bakar sehingga permukaannya kelihatan kering selama 14-15 minit. Kemudian terbalikkan untuk pastikan semua permukaan kering dan rangup..

Selamat mencuba ..

Asiah_cyah
Shaklee_gua_musang


No comments:

Post a Comment

Rindu...

Sesekali terhidu bau seaakan aku rindu dengan bau itu ... Aku cuba untuk dekati namun ia hilang.. Bau itu ialah bau badan arwah mek (ibu) ak...