Hai korang
Lunch cikyah hari ni ketam gulai versi kelantan..
Lunch cikyah hari ni ketam gulai versi kelantan..
Ni cikyah bagi resepi mudah dan cepat:
Resepi
Lada kering
Lengkuas
Bawang merah
Rempah
Kunyit
Lengkuas
Bawang merah
Rempah
Kunyit
Santan RM3..
Ketam 10 ekor besar tapak tangan.
Ketam 10 ekor besar tapak tangan.
Cara cara .
Blend semua bahan bahan di atas kecuali..
Blend semua bahan bahan di atas kecuali..
Lepas tu masuk kan santan kedalam periuk. Panas kan sehingga menggelegak
Dan masuk kan bahan yang di blend tadi...
Dan masuk kan bahan yang di blend tadi...
Selepas bebera minit. Masuk kan ketam sehingga masak. Perasakan dan. Boleh angkat untuk di hidangkan...
Ni ketam cikyah hari ni
Sebelum
Selepas hahaha
Sedap sehingga menjilat jari jari .
Yang dah cuba jangan lupa komen ya..
No comments:
Post a Comment